Monday, January 24, 2011

Legal Aid : Mitigation

hahaha...saje nak letak gmbar aku...hahaha >_<



hari ni masuk kali kedua aku appear depan Puan Zakiah kat Majistret Court 3, Kota Bharu...Memang tangan seram sejuk al maklumlah walo pun pernah buar mitigation minggu lepas tp dup dap dup dap tu tetap ada..Especially bila ade senior lawyers dok depan sekali n tgk preparation kita...Minggu lepas ade la gak Encik Hasif..Ley la tnya dia sbb dia mmg terer bab2 criminal ni..Sempat la minta petua dari dia cmne nak mitigate case and apa prayer kita...tp a simple question for a simple answer turn out to be a long lecture...hahahaha..But everything yg dia bagitahu tu mmg berguna la...Aku pun teringin nak jadi hebat cm dia kalo jadi criminal lawyer >_<

Hari ni tugas mitigasi aku sorang budak laki ni kena charge bwh 39A DDA (Dangerous Drug Act) sbb miliki dadah tidak lebih dr 2gm...Punishment dia penjara dan sebatan...Mmg mandatori la...Dia plead guilty...MMg takut sbb akak polis tu kata jrg budak chambering buat kes 39A...huhuhu...but aku bernasib baik sbb pertuduhan tu dipinda kepada Section 9(1) Akta Racun yg membawa hukuman denda tidak lebih Rm5,000 atau penjara tidak lebih 2 tahun atau kedua2nya skali....Kiranya lebih kurang sama dgn kes S.15(1) DDA la...

Mula2 tu dia cm reluctant la utk kita tolong mitigate sbb ingat kena bayar tp bila ckp free n kita buat secara sukarela memandangkan aku ni still PDK (Pelatih Dalam Kamar)...so aku pun interview la Tertuduh...Alahai muda lagi...baru 26...Dia ckp dia beli ubat tu sbb dia ada masalah kesihatan..Penah accident n doktor pasang besi kt paha n betis dia..So slalu la rasa sengal n sakit2...Tp problemnya time kena tgkap tu dia beli dlm kuantiti yg bnyak tnpa preskripsi dr doktor...Hmm so kenalah bwh DDA at first...Ayah dia pun cm merayu la kata tak nak la ank dia kena penjara...Wang jaminan RM10,000 tu pun dibayar dgn duit dari datuk tertuduh..Kiranya tak mampu...Well byk gak la faktor2 mitigasi yg blh raise masa rayuan ^_^

Bila start je hearing...alahai ader kes eksiden la plak...Siap panggil 3 saksi tuh...Ambil masa dlm sejam setengah baru setel..Aku punyalah mengantuk...Encik Zubairi sebelah aku ni pun dah berapa kali menguap...Bailif siap tertidur lagi tuh....

Bila kes aku kena je panggil wah makin berdebar plak...Bukan apa risau juga sbb xpenah buat bwh Akta Racun tp pray for the best...Dah aku submit semua faktor2 mitigasi dan pohon supaya bagi denda seminima mungkin memandangkan tertuduh pun ader masalah kesihatan aku rasa cm lepas je beban aku..Tp nak tunggu decision tu berdebar2 lagi kuat...Yelah, mana tahu kot2 kena jail ke pe...huhuhu...


Bila Puan Zakiah bgtahu decision yg tertuduh kena denda RM3,500 aku rasa what a relief! Naseb bek tak bagi penjara...Ayah tertuduh jumpa aku kt luar mahkamah...Tnya apa decision sbb dia xdgr..Aku rasa dia panik kot tgk anak dia kena gari >_< ...Aku ckp la cuma denda RM3,500 sahaja...Gari tu sekadar prosedur sbb kena tunggu setel bayar wang denda..>Smpai abang ngn kakak ipar dia pun keluar tnya aku...Huhu...panik plak aku...Bila ayah dia ckp alhamdulillah n tima kasih kat aku dengan mata yg berair aku rasa cm terharu plak sbb aku cm tunaikan hasrat dia...Yelah, mesti dia harap anak dia tak kena penjara...

Pakcik tu siap ajak makan lagi tp aku tolak dengan baik la...Sebab bagi aku rasa cm tak elok la...lepas tolong anak dia terus blanja makan...Nnti pe plak org fikir kan? Lagipun aku tolong ikhlas+ part of legal aid duty...Tp hari ni aku rasa cm bangga juga la...Huhuhu...

Moral of The Story : Jauhi Dadah Ingat Orang Tersayang....Masih ada Yang Sayang ^_^

Sunday, January 23, 2011

Tasha's Sweet 16 Birthday

well...semalam pegi sambut besday Tasha...technically besday dia arini 23/01/2011 ttp memandangkan dia dok asmara....eh asrama hehehehe...pastu semalam sekolah plak sbb ganti utk raya cina jadi kiteorg satu family ke asrama dia and bawak dia keluar pegi makan KFC kat bandar kota bharu...KFC saja...>_< tp before that papa adalah belikan kek  utk dia so dia ley celebrate and makan dgn budak2 dorm dia mlm nnti....



On the way ke asrama Tasha....




Makan KFC sampai kenyang xhengat dunia >_<


amek gmbar ngn Papa...huhu slalunya susah benor nak mintak bergambar ngn dia..Kalah artis Malaysia nih... ^_^


Happy Birthday to my sweet anf chubby sister Yusma NurulNatasha...Hope this year will be the best ever birthday as well as your life... ^_^




Sunday, January 16, 2011

Bersuka Ria



snap...snap...snap....gambar di ambil semalam masa nak pegi kenduri Mamad....sempat la kami berdua perasan sendiri amek gambar...saje utk kenang kenangan....But Alhamdulillah kenduri Mamad akhirnya berjaya dihadiri oleh kerana hanya aku saja kawan dia yg berada di kelantan nih..membe2 Unikop yg len sumer pegi majlis dia yg kt Ampang...Tapi Adlina wife mamad ni memang baik and mesra alam..Cantik orangnya...hehehehe...Walo pun begitu, kamera xbawak la plak kt majlis tuh hohohoho...so tunggu mamad upload la gmbar tu dlm fesbuk nnti...hehehe....

Wednesday, January 12, 2011

4 Hua Jai Haeng Khun Khao Pictures Collection

















Gumiho Pictures






Domu2 chuahe >_<

Senyum (Smile) - Malique Feat. Najwa


Senyum senyum senyum..
Senyum senyum..

Kacak luar, Kacak dalam, Kacak dengar sini
Kalau saya senyum, Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum, Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum, Dunia tiada penyakit....

Senyum.., Tak perlu kata apa-apa
Senyum.., Tak perlu kata apa-apa
Senyum.., Tak perlu kata apa-apa
Senyum.., Tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit


****lagu ni wat kita nak senyum saja...so catchy....Nice >_<

A.P.I. :: PELITA




Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir
Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir
Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya


 MY REMARKS: based on the lyrics...aku rasa lagu ni deserve utk dpt tempat masa AJL 25 mlm tu...bait2 dia lebih puitis dan byk metafora...berbanding Noktah Cinta yg terlalu simple and rileks..lagu ni lebih deserved...kalo betullah juri2 mlm tu tgk pada lirik...hmmm....

Monday, January 10, 2011

Anugerah Juara Lagu 25 - Penuh Kontroversi

sonok betul tengok AJL malam tadi...memang meriah..And of course tabik springgggg pada pembukaan yg kembalikan nostalgia dolu2 dgn lagu2 yg penah jadik juara dlm Juara Lagu...Francisca Peter masih hebat menyanyi nada tinggi...Nash tetap roooooccckkkk! M Nasir tetap ssiiiiifuuuuu...hehehehe....Memang dia org ni layak la utk jadi legenda muzik tanah air kita...Kehebatan mereka ni xde sape pun dpt tandingi...Cecece...cm pengkritik muzik plak aku nih...ahaks >_<


Lagu2 yg bertanding mlm tadi:
  1. Cinta Sempurna - Yuna : wow for the first time aku suka suara Yuna..hehehe...she's good!
  1. Berlari - Tomok : aku tak harapkan apa2 pun dari Tomok ni tp mlm td aku betul2 impress dgn susunan muzik dia...Memang bagus and tarian pun okay...Memang terhibur!
  1. Pelita - A.P.I. : smpai hari ni aku tak fhm nape nama group ni API..hahaha...Tp persembahan mlm tadi memang mantap! Bila last scene yg diaorg kena tembak tuh...waaaa....hebatnya...siap laser ijau tuh...kiki..teringat kata2 Ally..kt AJL pun ader laser ijau nih...
  1. Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir : well...aku mmg tak minat dia tp mlm td he look so damn hot! hahaha baru aku fhm nape la ramai yg minat ngn shahir ni..dgn outfit cmtu cm Prince Charming plak.... ^_^ Kuatnya tamparan Nasha Aziz..ahaks!
  1. Drama King - Meet Uncle Hussain & Black : nak kata apa ye?rasa cm ada kurang je persembahan diaorg nih tp aku suka vokal Black...Memang hebat giler!
  1. Noktah Cinta - Hafiz : aku pun xexpect apa2 dari persembahan Hafiz ni..tp masa dia nyanyi tu first yg terkeluar dari mulut aku adlh "Wah hafiz! Sedapnya sore dia..cm dgr dlm radio!"
  1. Tolong Ingatkan Aku -Ana Raffali :xminat pun kt Ana nih..xminat lagu dia..xminat gaya dia...xminat muzik dia..semua tak minat...~_~
  1. Selamat Malam - Faizal Tahir : membuainya lagu nih...rasa di awang2ngan...haha...Nor Khiriah comeynya >_<
  1. Ku Ada Kamu - Adira : kenapa sore Adira cm tak best je mlm td? xsihat ke? tp comey tol Adira ni...hehehe
  1. Extravaganza - Bunkface : okay2 saja...
  1. Sofea Jane - Black : cm ader masalah suara sikit la Black mlm td..cm down pun ada...Tp paling hebat masa dia tarik part a.........ku.....naik bulu roma i...hahahaha
  1. Hanyut - Faizal Tahir : paling menarik adalah persembahan dia...yg lain tu mcm biasalah...FT kan? >_<
  1. Jahat - Stacy : kurang menarik la mlm td...patutnya buat gempak lagi...Rasanya persembahan Pakai Buang lagi best kot...
  1. Mencari Konklusi - Hujan : sma cm Bunkface...Biasa2 saja....

Sementara tgh tunggu result tuh tgk persembahan DSA, ZZ dan DCT...wah....

1. DSA mmg hebat..suaranya langsung tk ada pecah2...Tapi aku kompius ngn hidung dia tuh...Hehehe...Walo apa pun Alhamdulillah sbb dah bertudung.....

2. ZZ : wow!impressive...Mmg vokal yg sgt mantap kebabooommm...Teringin nak tgk ZZ skali lagi di pentas AJL dan menang Vokal Terbaik....I Love u ZZ >_<

3. DCT: aku mmg tak fhm la style tudung dia tuh...makin lama makin xde...dahlah mlm td pakai sekerat je pastu saje je pakai wrna itam kononnya nak nampak cm rambut la...persembahan dia biasa2 saja...tp heran smpai 3 lagu...org len 2 je....huh!

Senarai Pemenang: 
Persembahan Terbaik : FT - Hanyut :: okaylah sbb ader air kan...hahaha...tp aku lebih suka persembahan API sebenarnya....

Vokal Terbaik : Hafiz - Noktah Cinta :: tak terkejut pun sbb mlm td vokal dia mmg mantap tp sedikit hampa sbb aku nak Black menang kategori ni utk lagu Sofea Jane....

Tempat Ketiga : Noktah Cinta :: hmm apa nak aku kata ye? Rasanya ada lagi kot lagu yg best cm Cinta Sempurna, PELITA...

Tempat Kedua : Drama King :: a little bit dissappointed sbb aku nak lagu ni jadi juara...Tp tak apalah rezki no 2 kan? huhuhuhu

Juara : Tolong Ingatkan Aku :: aku cm ~O~ hah???????
Aku mmg tak fhm sebenarnya nape lagu Ana Raffali tu boleh menang...Masa Ally, Faizal dan Cheryl nak umum juara tu muka pun cm..."ooo...wow...." cm tak ikhlas je...cm terkejut pun ada...sbb selama ni xde sape pon amek port lagu tuh kt AJL 25 nih...Masa tersenarai sbg finalist pun ramai yg terkejut...kenapa lagu tu tersenarai sedangkan lagu Mirwana dan Fiq lebih bagus? huh aku mmg tak faham...dan lebih tak faham persembahan dia yg nyanyi dlm sangkar tuh...Aku masih ingat lagi masa photoshoot utk AJL bila dia di minta bergambar tanpa gitar dia...Punyalah merajuk bagai..kononnya xley hidup tanpa gitar dia tuh..Habis tu mlm td boley la plak nyanyi xde gitar...Dem! 

Walo apa pun tahniah pada yg menang..Dan sudah tentu seperti sblm2 ni keputusan AJL 25 ni pun akan dipertikaikan oleh orang ramai...So aku letakkan skali lirik Ana Raffali- Tolong Ingatkan Aku utk kowang nilai sendiri...Bagi aku bait2 lirik dia mmg puitis la...tapi.....hmmm entahlah...

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi


Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa


Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari


Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu


Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa


Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu


Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa


Tolong ingatkan aku
Kisah kita

    Sunday, January 9, 2011

    FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!


    PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
    “Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
    Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
    “After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
    Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.
    “I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”
    Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
    “What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
    However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
    “I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”
    Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.
    But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
    “I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
    The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased. 

     CREDIT TO:


    MY REMARKS: whatever ~_~" neither hoping this is true nor untrue...just wait n see...but i do agree that nowadays our social life being limited by way of social networks...we doesnt hang out with our friends anymore...and we doesnt get to know others face to face...talking...teasing...all of that can be done through social networks...even wedding invitation being tagged in the event...OMG >_<

    Wednesday, January 5, 2011

    Karam Singh Walia Hina Melayu : Isu Racist yg tiada kesudahan



    penat betullah aku ngan isu racist yang tak ada kesudahannya ni...Makin lama makin teruk...Melayu hina Cina dan India...Cina dan India hina Melayu...Dah jadik timbal balik cam Piala Suzuki plak....Ada saja yg gatal mulut nak mengutuk bangsa lain secara terbuka kepada umum...Kesannya? Kemarahan yang mulai reda kembali membara...What the heck you people???

    Aku tengok kan bangsa Melayu ni pantang bangsa lain mengutuk ato mengata pasal Melayu mulalah naik hangin...Nak suh mintak maaf la, dikenakan tindakan la, bwk ke muka pengadilan la...Macam2 lagi...Aku pun heran kenapalah org Melayu begitu bangga sekali utk mendarjatkan Melayu begitu tinggi ni? Sorry to say la ye, aku pun Melayu and of course bangga jadi anak Melayu tapi bukankah iman dan takwa itu yg menjadi kayu pengukur tingginya darjat kita di mata Allah?

    Aku bila dengar ada bangsa lain mengata bangsa Melayu of course aku marah...Terdetik la dlm ati eh apasal la plak nak mengata2 Melayu ni? Dia orang ni tak sedar diri ke.....Tuuuuuuuuutttttttttttttt.....Hah kan dah jadik racist tuh....Mulalah nak cakap yg org cina balik cina...org india pegi balik india sana....Ya Allah! Dalam sedar tak sedar kita sebenarnya sudah bersikap perkauman melalui hati biarpun tak terluah di bibir....Dalam diam kita juga mendiskriminasi kaum2 lain....

    kita xley ckp benda ni on one side only...Pasal isu racist ni skang mmg makin banyak...Kita marah & melenting bila ada bangsa lain menghina Melayu...Kita nak mereka diambil tindakan...Macam Namewee dulu punyalah smpai ke balai polis pasal v...id dia kt utube tu tp aku xpernah tgk pun sbb xminat...Well kalo betul la kita ni Melayu yg xbersikap racist kenapa isu Pengetua SMK Tunku Abdul Rahman Putra Puan INsyah buat remarks perkauman pada student Cina dan India dgn mengatakan yg cina balik cina n india pegi balik india xde apa2 tindakan pun diambil pada dia...Isu tu senyap mcm tu saja..
     
    Xde plak org Melayu tampil ke depan utk bawak pengetua tu ke muka pengdilan kerana bersikap racist? Sebenarnya tepuk dada tnya hati kita, apakah kita sbg bangsa Melayu tidak pernah bersikap perkauman? Dan kenapa isu perkauman ini tercetus di MAlaysia kalo bukan kerana masing2 mempunyai sifat itu dlm diri? Allahuallam

    Bila isu pengetua tu aku bangkitkan adalah yg ckp mmg ader melayu yg bising sbb tu case close...Are u sure?Bukan sbb kita cuba melindungi kelemahan kita yg sebenarnya juga bersikap perkauman? tapi bising dan kuatnya kita mengadu domba soal pengetua itu pastinya tidak dpt menyaingi betapa kuatnya jeritan kita melatah bila bangsa lain mengutuk Melayu kan? itu pun satu diskriminasi jugak...bersikap tidak adil apabila membabitkan personal kita...

    Dan jgn sesekali kita lupa Rasulullah menyelar seseorang yg berjuang demi mendaulatkan bangsanya berbanding menegakkan agama Islam...Isu mcm ni kita kena ada win2 situation....Mereka sebenarnya nak kita cepat melatah supaya mereka akan lebih berani utk bersuara ttg hak2 mereka...Jgn smpai peristiwa 13Mei kembali berulang hanya kerana kita masing2 mementingkan diri sendiri cuba melindungi kepentingan peribadi sdgkan masih ada yg non partisan menjadi mangsa ditengah2.....

    Aku malas nak cakap lebih2 sebab ini adalah isu sensitif..Apa yang penting marilah kita sama2 menyelami hati masing2 dan bersikap lebih terbuka dalam menangani situasi ini. Elakkan menggunakan kata2 kesat utk mengeji dan memaki bangsa lain kerana itu hanya memalitkan lumpur ke badan sendiri yang pada dasarnya cuba memartabatkan bangsa melayu tapi kita lupa pada adat budaya dan sopan santun...Kita kan 1Malaysia, hidup berbilang kaun pelbagai budaya dan resam...Sudah lama menghuni bumi Malaysia sepatutnya kita lebih akrab dan saling memahami. Jangan mudah terpengaruh dengan provokasi2 dan mainan politik yg sebenarnya cuba memecah belahkan rakyat Malaysia....


    Verse 1
    Dunia kian berubah
    Perubahan melingkari
    Melaksana hasrat hati
    Kejayaan terbukti
    Verse 2
    Dunia yang megah
    Dengan misi yang gagah
    Kerana perpaduan
    Kita masih bersama
    Chorus
    Kita satu bangsa, Kita satu Negara
    Kita satu matlamat,oooo
    Kita satu bangsa, satu Negara
    Kita satu Malaysia
    (L)
    Verse 3
    Bermulanya sekarang (P)
    Perjalanan dilaksana (SEMUA)
    Seia sekata sehati dan sejiwa
    Verse 4
    Membina masa hadapan
    Menuju kejayaan
    Kita semua rakyat Malaysia
    Harmoni, saling menghormati
    Chorus x2
    Kita satu bangsa, Kita satu Negara
    Kita satu matlamat,oooo
    Kita satu bangsa, satu Negara
    Kita satu Malaysia
    Berdiri teguh di bumi
     

    Monday, January 3, 2011

    Ranking Fifa - Malaysia

    Ranking History
    Date
    FIFA Ranking position
    December 2010
    144
    November 2010
    150
    October 2010
    149
    September 2010
    144
    August 2010
    139
    July 2010
    142
    May 2010
    146
    April 2010
    147
    March 2010
    147
    February 2010
    146
    January 2010
    159
    2009
    160
    2008
    156
    2007
    159
    2006
    152
    2005
    123
    2004
    120
    2003
    116
    2002
    128
    2001
    111
    2000
    107
    1999
    117
    1998
    113
    1997
    87
    1996
    96
    1995
    106
    1994
    89
    1993
    79
    Malaysia average position from FIFA World Ranking creation is 119

    Minimum and Maximum

    Highest FIFA ranking
    75 - August 1993. .
     
    Lowest FIFA Ranking
    170 - April 2008.
     
    Best Mover
    21 - April 1996
     
    Worst mover
    -23 - October 1995



    Remarks: hopefully our Harimau Malaya Team will improved more in this arena and achieved our best position ever as in 1993 >_<  

     

    2010 in Memory

    yg ni aku nak masukkan gambar2 memori sepanjang 2010...byk la suka duka...ader gmbar yg tak sempat pun nak post dlm blog sblm ni...so skali harung sajalah ye >_<


    Masa Etty kawen...ramai le kengkawan turun Kelantan... >_< 





    ni plak masa buka posa sama2 kt Restoren Sue Tomyam bersama2 geng VF
    Hari Raya Puasa 2010..Kenangan manis bila sumer adik beradik berkumpul...

    Jamuan raya kat opis...Masing2 bawak makanan..Aku bawak roti jala spesel..Hehe
    Misi renovate umah yg bermula selepas raya...Setakat ni dalam 65% da siap...Ni tolong papa angkut batu bata..Hehe

    Kenangan kt Ikano Damansara...Masa ni 13/10/2010..Aku nek KL utk Ethic Course..Merewang2.. Dan masa nilah aku kenal sue...Gempak beb! Lepak sama2...




    Lepas makan2 sempat la menjenguk ke bandar ICT Shah Alam..Dahlah esok exam tp men redah je...Memang sgt sonok time nih! >_<


    esoknya lepas exam gi lagi skali Ikano makan Kenny Rogers..Najmi banje..Tapi paling best dpt jumpa si Adam yg comel itu...
    15/10/2010 tu last day kat KL so gi lepak2 ngn Cik Speed, Encik Adam dan Encik Hydo kt Ampang..karoks sampai pagi...Memang sempoi!
    Sambutan harijadi yg ke26 yg simple2 saja tp yg penting heppy bersama family >_<

    Result PMR Tasha...8A...Alhamdulillah

    Suka suki amek gambar utk kenangan....

    Remarks: Meninggalkan 2010 dengan penuh kenangan yang manis mahu pun duka...Tapi aku rasa sepanjang 2010 ni banyak kenangan manis la..Especially bila aku start keje kat Kelantan...lebih dekat dengan family...Tiap2 hari pegi keje salam cium tangan mama dan papa itu adalah perkara yg paling indah sepanjang tahun 2010..And of course bila aku lulus exam ethics yg mana aku dpt tahu masa besday aku 13/12/2010 rasa cm hadiah paling bernilai yg aku takkan dpt lagi...awesome!! Harapan aku moga tahun 2011 ni menjanjikan perjalanan hidup yg lebih baik dari 2010 dan lebih berjaya..InsyaAllah...Dan yg paling penting azam tahun baru adalah mencari boipren...Hahahaha