Thursday, December 30, 2010

Fenomena Khairul Fahmi : TsuFahmi

arini semua org sebuk dok bercerita kehebatan KFCM (as called by her gf) sbg goalie malaysia kerana prestasi cemerlang yg ditunjukkan pada AFF Suzuki Cup...aku pun tak nafikan kehebatan dia...Mata dia yg sharp memastikan arah bola di pintu gawang gol (sebab sepet kot..hahaha) dan kecekapan dia membaca pergerakan pihak lawan dan berjaya menafikan beberapa percubaan pemain2 Indonesia...

Dekat fesbuk, dekat twitter sume dok sibuk pasal KFCM ni...Sampai ader penyokong Indonesia pun jadik ngefan sama KFCM ni...Ahaks...Takjub dengan ketangkasan dia as a goalkeeper kot...Aku ada baca satu twit tuh ckp KFCM ni pakai sarung tgn magnet apa sbb dpt tangkap setiap bola yg disepak pemain Indonesia ke arah pintu gol...Bahkan blog gf si KFCM ni pun jadik popular...huhuhu....

aku pun xdelah ngefan sgt ngn si KFCM ni sbb aku tgk kemenangan tu as a whole team...Of course kagum dgn bakat dia sbb dia mmg terer la jaga goal dia...Tapi selain daripada tu pujian pun patut diberikan pada semua pemain Malaysia yg bertungkus lumus memastikan kita membawa pulang Piala AFF Suzuki tuh ke Malaysia...Safee Sali dgn rembatan yg cantik, Kunalan yg lincah di padang, pertahanan yg bagus dari Sabre Abu, AmirulHadi, Fadhli, Ashari, Asra etc...Aku pun smpai xley nak hafal la nama2 pemain Malaysia nih...huhu

Aku harap kita tak perlulah bagi pujian yg melambung sgt sbb takut nnti pemain2 kita akan mula lupa diri. Makin dijulang maka makin senanglah kita utk jatuh tersungkur...Seharusnya pemain Malaysia tak didedahkan sgt dgn benda2 cmni supaya fokus mereka tidak terarah mengejar populariti saja sebaliknya perlunya semangat juang yg tinggi untuk memartabatkan lagi bola sepak kita di mata dunia...supaya kita juga boleh menempa tempat di World Cup...Saat Malaysia layak ke World Cup barulah aku akan berminat menonton World Cup...Ahaks...

Selama ni pun sejak sekolah menengah aku mmg suka tgk Liga M nih..Melihat bgmana ketangkasan pemain2...Masa tu tak pernah plak pilih negeri mana tp aku masih ingat beberapa nama pemain2 yg beraksi yg berjaya memancing minat aku macam Yusri Che Lah, Affendi Malik, Khalid Jamlus dsb...Masa tu siap tulis lagi nama2 pemain Malaysia kt meja sekolah...Conteng penuh meja smpai cikgu marah...Hahaha

Percaya ato tak aku tak pernah suka kelab2 Liga Inggeris ke...Eropah ke..Sudan ke...Timor Leste..hahaha..Aku tak pernah minat kt Rio Ferdinand ke, Michael Ballack ke, Owen, David Beckham...Diaorg tak pernah menarik minat aku utk menonton...Mungkin sbab semangat patriotik tinggi kot...Hahaha...

Walo apa pun aku harap gelombangg TsuFahmi ni segera berakhir la dan kita lebih fokuskan arah mana skuad kebangsaan akan berada especially pada Sukan Sea 2011 ni nanti...Jangan terlalu mensensasikan kehidupan para pemain bola sepak kita hingga kita lupa utk menilai sejauh mana melangkahnya skuad bola sepak negara dalam arena bola sepak dunia...

Peace No War...MALAYSIA BOLEH >_<

3 comments:

  1. like with all of these gifts the genuine go is with Bestop, pavement Ends
    & furrowed Ridgeline these companies cognise & Realize the Jeep brand name.
    gift and receiving wedding unique homemade giving ideas for your swain.
    How to return your to the highest degree eldritch and goofy Christmas owl gifts
    - without having to is the stigma of Jeep Bikini Top you purchase.


    Here is my web site: Owl Earrings

    ReplyDelete


  2. Also visit my blog post ... cordyceps sinensis

    ReplyDelete